Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır


Malzemeler;
  • 3 kg domates (ben sobe domates kullandım)
  • 1kg kadar acı sivri biber (biberin acılığına ve damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • 1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi
  • yeteri kadar tuz
  • 2 baş sarımsak
Yapılışı;
  1. Domatesler rendelenir, rendelenirken kabukları ayrıldığı için ben ayrıca kabuk soyma işlemi yapmadım, siz eğer kabuklarını soymayı tercih ederseniz, robotta da çekebilirsiniz.
  2. Tencereye alınır, kaynamaya bırakılır.
  3. Biberler küçük küçük doğranır, domatese eklenir. Kaynatılır.
  4. Tuz ilavesi yapılır, herkes kendi damak tadına göre ayarlayabilir.
  5. Sarımsaklar doğranır ve ilave edilir. Ardından sıvıyağ ve sirke eklenir.
  6. Domatesler suyunu çekip, yenilecek kıvamda sos haline gelince, ocağın altını kapatırız. Maydanoz ince doğranır ve domatese ilave edilir. 
  7. Sıcak sıcak temiz kavanozlara doldurulur. Ağızları sıkıca kapanıp ters çevrilir. Soğuyana kadar bu şekilde bekletilir sonra serin bir yerde kışın kullanmak üzere kaldırabilirsiniz.
Not;
Tüm kışlık hazırlıklarınızda, kavanoza dolduracağınız zaman mutlaka kavanoz kapaklarını sıfır tercih edin. Ayrıca konserveler ve bu tür kış hazırlığı olan soslarda, kavanoz kapaklarını bir tencerede kaynatın sonra kullanın. Böylece daha iyi sonuç alırsınız.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti