Kaşarlı Simit Poğaça


(39 adet poğaça çıktı)
Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya (yada ona eşdeğer başka maya çeşidi)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Mayayı hazırlamak için 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 100 gram margarin (margarini tavada eritin) tereyağ da olur tabi
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1,5 türk kahve fincanı susam
Arası için:
  • 150 gram kadar kaşar
Yapılışı:
  1. Ben kuru maya kullandığım için, öncelikle mayayı bir çay bardağına alıyorum, üzerine bir yemek kaşığı şekeri koyup, yarısına kadar ılık su koyuyorum. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletiyorum böylece maya kullanıma hazır hale geliyor.
  2. Margarini (yada tereyağını) tavada eritiyoruz.
  3. Mayayı yoğurma kabına alıyoruz, ılık süt, ılık su ve sıvıyağı ekliyoruz. Margarin ve tuzu ekliyoruz karıştırıyoruz. Azar azar un ilavesi yapıyoruz. Bir taraftan yoğurup, ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için üzerini örtüp ılık bir yere kaldırıyoruz.
  4. Susamları yapışmaz bir tava yada tencereye alıp, renk alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
  5. 2 yemek kaşığı pekmeze 3 kaşık su ekleyip bir tabağa alıyoruz.
  6. Kaşarları küp küp doğruyoruz.
  7. Hamur iki katına kadar çıkınca, hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıyoruz. 39 adet çıktı benim hamurumdan. 
  8. Bir tane beze alıp, elimizle yada merdane ile küçük açıyoruz, oval olacak şekilde iki kenarından uzatıyoruz. Ortasına küp küp doğranmış kaşarlardan koyuyoruz. Oval ucun bir köşesinden başlayıp hamuru iyice yapıştırarak ağzını kapatıyoruz.
  9. Hamuru alıp önce pekmeze sonra susama batırıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  10. Bütün bezeler için aynı işlemi gerçekleştiriyoruz. Poğaçaların üzerine paralel iki çizik çekiyoruz. 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

.edu ve .gov Sitelerden Profil Backlink Kazanın

Ankara Su Tesisatı ve Kaçak Tespiti

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır