Kayıtlar

Aralık, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Patatesli Tuzlu Kek

Resim
Malzemeler; 1 çay bardağı krema 1/2 çay bardağı sıvıyağ 2 yumurta 1 orta boy patates bir tutam dereotu ve maydano 1/2 tatlı kaşığı tuz üzeri için susam 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un Yapılışı; Yumurtayı çırpıyoruz. İçine krema, sıvıyağ, tuz ekleyip, karıştırıyoruz. Un ekleyip, kabartma tozu ilave ediyoruz. Patatesleri soyup minik minik küp şeklinde doğruyoruz. Dereotu ve maydonozu ekleyip karıştırıyoruz. Yağladığımız kek kalıbına hazırladığımız harcın yarısını döküyoruz. Diğer yarısına patatesleri ekleyip, kalıbın üzerine tekrar ilave ediyoruz. En üstüne susam serpip 170derecede turbo ayarında pişiriyoruz. Kürdan testi ile bakıp soğumaya alıyoruz. Afiyet olsun.

İrmikli Kup

Resim
Malzemeler; 1 litre süt 10 yemek kaşığı şeker 7 yemek kaşığı irmik 1 paket sade kremşanti 1 paket kedidili bisküvi 1 küçük fincan hindistancevizi 1 küçük fincan toz fıstık 1 çay bardağı ceviz isteğe göre 1 adet muz 1/2 paket kremşanti ve bunu çırpmak için 1/2 su bardağı soğuk süt Yapılışı; Öncelikle bir paket kedidili bisküviyi bir temiz poşete alıp, merdane ile ufalıyoruz. Cevizi istediğimiz büyüklükte parçalıyoruz Tencereye, sütü koyup, üzerine şeker ve irmiği ekliyoruz. Ocağın altını açıp, birkaç dakika fokurdatana kadar kaynatıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Biraz bekleyip, toz kremşantiyi öylece irmiğin üzerine ekliyoruz ve hızlıcı birkaç dakika çırpıyoruz. Önceden ıslatılmış kuplara, bir kepce irmikli tatlıdan koyuyoruz.(Burada sizin kullanacağınız kupun büyüklüğü kepcenin doluluğunu belirlesin) Sonra üzerine ufaladığımız kedidilinden bir iki kaşık kadar koyuyoruz. Üzerine birkaç dilim muz, biraz ceviz, ekleyip bir kepçe daha irmikli tatlıdan koyu

Baklava Yufkalı Patatesli Börek

Resim
Malzemeler; 15 adet baklava yufkası (3 rulo yapmak için) 4 adet haşlanmış patates 1 orta boy kuru soğan karabiber, tuz Sosu için; 1-1,5 su bardağı arası süt 1/2 su bardağı sıvıyağ 1/2 paket kabartma tozu 2 yumurta Yapılışı; Patatesleri rendeliyoruz. Soğanı küçük doğrayıp, sıvıyağda kavuruyoruz. Patatesleri ekleyip, tuz ve karabiber ekliyoruz. Şöyle bir çevirip, soğumaya alıyoruz. Sosu hazırlamakla devam edelim. Yumurtaları iyice çırpıyoruz. İçine süt ve sıvıyağ katıp karıştırıyoruz. En son kabartma tozunu ekleyince sosusumuz hazır oluyor. Tepsiyi yağlıyoruz, fırını turbo ayarında 180 dereceye alıyoruz. Bir kat baklava yufkasını serip, hazırladığımız sostan 2-3 kaşık kadar döküyoruz ve her tarafına fırça ile yayıyoruz. Yufkanın üzerine ikinci yufkayı koyup aynı işlemi tekrarlıyoruz. Bunu 5 kat yufka olana kadar tekrarlıyoruz. Beşinci katı da yağlayıp, yufkanın uzun kenarına, bir uçtan diğer uca, patatesli harçtan diziyoruz. Rulo yapıp, iki parmak eninde k

Ev Usulü Adana Kebap

Resim
Malzemeler; 1 kg dana kıyma (isterseniz yarısını yada çeyreğini kuzu kıymadan da kullanabilirsiniz hatta öylesi daha lezzetli oluyor) 1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş) 2 adet kırmızı kapya biberini rendeleyin 1 tatlı kaşığı pul biber (acılığını kendiniz ayarlayın derim) toplamda 1/2 kaşık biber ve domates salçası (miktarlarını damak tadınıza göre ayarlayın) 3 diş sarımsak tuz, karabiber çok az sıvıyağ  Yapılışı; Soğanı, sarımsakları ince tarafından rendeleyin. Kıymayı, mutfak robotuna atıp, birkaç kez çektirin. (böylece şişlere iyi tutunacak, güzel kebaplarınız olacak) Aldığınız kıymanın üzerine baharatları ve bütün malzemeyi ekleyin. İyice yoğurun.(hatta iyice kolaylaştırmak için bu işlemi robotta çekerken de yapabilirsiniz, onu da denemişliğim vardır) Çöp şişlere elinizle geçirin, Şekil vermeye çalışın, çöp şişin baş ve sap kısmına kıymadan koymayın, ince yapmaya çalışırsanız daha güzel kızarır. Izgaranızı hazırlayın ve şişleri çevire çevire pişirin. Lava