Kayıtlar

Kasım, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Yumurta Tatlısı

Resim
Malzemeler; Keki için; 7 adet yumurta 1 su bardağı un Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 1  portakalın  suyu 1 portakal kabuğunun rendesi portakal suyu ile birlikte 2,5 su bardağı su Yapılışı; Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Bir portakalın kabuğunu rendeleyip tabağa alalım. Aynı portakalın suyunu sıkıp, su bardağına koyalım. Bardağın üzerini su ile doldurup bu şekilde 2,5 su bardağına tamamlayalım. Tencereye 2 su baradağı da şeker koyup, kaynamaya alalım. Şerbet   kaynamaya başlayınca içine rendelediğimiz portakal kabuğunu ekleyelim. 5 dakika kaynatıp altını kapatalım.(fazla kaynamaması gerekiyor) Yumurtaların sarılarını küçük bir kaseye, aklarını ise cam bir kaba alalım. Blendirın önce düşük ayarında sonra ise yüksek ayarında  iyice çırpalım. Kar gibi olsun, öyleki cam kaseyi ters çevirdiğimizde çırptığımız aklar yere düşmeyecek. Kenarda biraz çırptığımız sarıları yavaş yavaş ekleyerek spatula yardımıyla, aşağıdan yukarıya doğru karıştıralım. Sarılardan s

Cevizli Minik Kekler

Resim
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Malzemeler; Malzemelerdeki çay bardağı büyük boy  çay bardağıdır (lav olandan) 14 kadar kalıbın büyüklüğüne göre minik kek çıkıyor. 2 yumurta 3/4 çay bardağı sıvıyağ               3/4 çay bardağı  süt 1 çay bardağı toz şeker 1 paket  kabartma tozu 1 paket  vanilin 1 çay bardağı rendelenmiş havuç 1/2 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi 1,5 su bardağına yakın un 1/2 tatlı kaşığı tarçın (isterseniz koymayabilirsiniz) Yapılışı; Bütün kek  yapımlarında  olduğu  gibi öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırparız. Daha sonra süt, sıvıyağ katıp şöyle bir karıştırırız. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip, sıvılara ekleriz. Vanilin, tarçın ilave e

Zeytinli Çörek

Resim
Malzemeler; 3 su bardağı un 1  paket instant maya 1  tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 yumurta 100 gram oda sıcaklığında margarin 1 çay bardağı ılık süt bir tutam kuru kekik 1,5 çay bardağı kadar siyah zeytin Yapılışı; Unu eleyip maya ile karıştırın. Tuz, şeker, yumurta, ılık süt, margarin ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda   40-50 dakika mayalandırın. Zeytinlerin içlerini çıkarıp ikiye üçe bölün. Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine zeytinleri yayın.                     Sıkıca rulo yapıp sarın. 2 cm eninde dilimleyerek kesin. Her dilimi yuvarlayıp düzgünce tepsiye dizin. Kenarlarının iyi yapışmasını istiyorsanız biraz yumurta akı sürebilirsiniz. Üzerine zeytinyağı sürüp kekik serpin.. Yarım saat de tepside mayalandırın. 170 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun..

Haşhaşlı Gözleme

Resim
Malzemeler; 1 paket yaşmaya 5,5 su bardağı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı ılık su Sonradan yoğurmak için; 3 yemek kaşığı sıvıyağ Arası için; 150 gram kadar haşhaş (ezme) 1 tatlı kaşığı tuz 3-4 kaşık sıvıyağ Yapılışı; Mayayı biraz ılık su ile eritiyoruz. Biraz tuz ve yeteri kadar un ile ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. İki katı kabarana kadar ılık bir yerde üzeri örtülü bir şekilde mayalandırıyoruz. Mayalanan hamuru, elimize aldığımız sıvıyağ ile tekrar yoğuruyoruz. İkinci mayalamaya bırakıyoruz. (3 kaşık yeterli oluyor) Arasına kullanacağımız haşhaşı bir kaseye alıp, biraz tuz ve sıvıyağ ile açıyoruz.(isterseniz çok az su da katabilirsiniz) Hamuru ikiye ayırıyoruz. Birinci kısmını beze yapıp, merdane ile açıyoruz. Arasına hazırladığımız haşhaşın yarısını sürüyoruz.Açtığımız hamuru alttan başlayıp koca bir rulo yapıyoruz. İki parmak genişliğinde enlemesine kesiyoruz. Her bir kestiğimiz parçayı, uçlarından kapatıp, biraz un ile tekrar