Yumurta Tatlısı
Malzemeler; Keki için; 7 adet yumurta 1 su bardağı un Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 1 portakalın suyu 1 portakal kabuğunun rendesi portakal suyu ile birlikte 2,5 su bardağı su Yapılışı; Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Bir portakalın kabuğunu rendeleyip tabağa alalım. Aynı portakalın suyunu sıkıp, su bardağına koyalım. Bardağın üzerini su ile doldurup bu şekilde 2,5 su bardağına tamamlayalım. Tencereye 2 su baradağı da şeker koyup, kaynamaya alalım. Şerbet kaynamaya başlayınca içine rendelediğimiz portakal kabuğunu ekleyelim. 5 dakika kaynatıp altını kapatalım.(fazla kaynamaması gerekiyor) Yumurtaların sarılarını küçük bir kaseye, aklarını ise cam bir kaba alalım. Blendirın önce düşük ayarında sonra ise yüksek ayarında iyice çırpalım. Kar gibi olsun, öyleki cam kaseyi ters çevirdiğimizde çırptığımız aklar yere düşmeyecek. Kenarda biraz çırptığımız sarıları yavaş yavaş ekleyerek spatula yardımıyla, aşağıdan yukarıya doğru karıştıralım. Sarılardan s