Kayıtlar

Ekim, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ANNE KURABİYESİ

Resim
Malzemeler; 2 yumurta (birinin beyazı üzerine) 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı dolu karbonat kullandım ben daha güzel kızarması için) isteğe göre portakal kabuğu rendesi yada vanilin 1,5 su bardağı tuzsuz lor peyniri aldığı kadar un üzeri için biraz toz şeker Yapılışı; Yumurtanın birinin beyazını ayırırız. Şeker ile yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırparız. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekler biraz daha çırparız. Lor peynirini ve vanilin yada portakal kabuğu rendesinden hangisini kullanacaksanız aromayı vermesi için bunları ekleriz. Karbonat kullanacaksanız her zamanki gibi karbonatın üzerine birkaç damla limon sıkar karıştırır unla birlikte karışıma ekleriz. Kabartma tozu kullanacaksanız limon sıkmadan direkt unla birlikte ekleriz. Sonraki un ilavesini her zamanki gibi kontrollü olarak azar azar ekleriz. Kulak memesi kıvamında bir hamur olunca, elimizle istediğimiz şekli verir, önce yumurta akın

Elmalı Kurabiye

Resim
Mutlu haftalar sevgili dostlar, Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, fincan tabağı kadar açın. Açtığınız yuvarlak hamuru 4'e bölün. Her bir üçgen parçanın ortasına yukardan aşağıya doğru hazırladığınız elmalı harçtan koyun. Elmalı harcın kenarlarından itibaren 3 adet çizgi açın bıçakla. Ama k

Fındık Lahmacun

Resim
Malzemeler; 1/2 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1/2  paket yaşmaya 1 yemek kaşığı şeker aldığı kadar un İç harcı için; 300 gram orta yağlı kıyma 2 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz 1 büyük domates 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 2 yemek kaşığı sıvıyağ karabiber, tuz, pul biber 1/2 yemek kaşığı salça Yapılışı; Su ve şekerle mayayı eritin. İçine tuz, sıvıyağ katın azar azar un ilavesiyle poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur yoğurun.Mayalanmaya bırakın. İç malzemesi için, önce kuru soğanı, biberleri, kabuğu soyulmuş domatesi, ayıklanmış maydanoz yapraklarını robota atıp, incecik çekin, Kıymaya ekleyin. Tuz, salça, sıvıyağ ve baharatları katıp iyice yoğurun. Hamurdan bezeler alın, kahve fincanı kadar açın, ortasına kıymalı harçtan koyun ve her tarafına yayın. Tepsinize aldığı kadar  lahmacun koyup, üzerini ve altını yağlı kağıt serin. 250 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.. Not

Hurmalı Kurabiye

Resim
Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında tereyağ  1/2 su bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un iç harcı; 30 adet çekirdeği çıkarılmış hurma 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz 1 çay kaşığı tarçın (koymayabilirsiniz) üzeri için pudra şekeri Yapılışı; Hurmaları robotta iyice çekiyoruz. Son bir turunda ceviz içini birlikte çekip biraz tarçın ekliyoruz. Robottan çıkarıp elimizle yoğuruyoruz. Hamuru için, un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp, karıştırıyoruz. Azar azar un ilavesi ile, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıyoruz. Önce uzunlamasına yuvarlıyoruz, sonra merdane ile hamuru yayıyoruz.  Hurmadan bir  parça alıp, elimizle uzunlamasına yuvarlıyoruz. Hamurun ortasına koyup, hurmalı harç ortada kalacak şekilde, hamuru yuvarlıyoruz. Elimizle hamuru biraz da içindeki hurmalı harç ile yuvarlıyoruz ve istediğimiz büyü

Yumuşak Kıymalı Poğaça

Resim
Malzemeler; 1/2 paket yaşmaya 1 subardağı ılık süt 1 subardağı ılık su 100 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 1 yemek kaşığı şeker 1 yumurta (sarısı üzerine) 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tuz (size fazla gelirse tatlı kaşığı kullanabilirsiniz) aldığı kadar un İç harcı için; 250 gram kadar kıyma 1 küçük kuru soğan tuz, karabiber, pul biber Yapılışı; Yaşmayayı, yoğurma kabına alıp, üzerine ılık sütü ve ılık suyu koyarız, bir kaşık şeker katarak, mayanın gelmesini bekleriz. Daha sonra karışıma, margarin, sıvıyağ ve yumurta beyazını ekleriz., tuzunu da ekleyip, un ilavesi yapmaya başlarız. Bir taraftan yoğurup, bir taraftan da un ekleriz. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru mayalanması için üzerini örtüp, kenara alırız. Kıymanın üzerine, bir küçük soğanı rendeleriz. Tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırırız.  Mayalanan hamurdan cevizden büyük toplar alırız. Biraz açıp ortasına hazırladığımız kıymalı harçtan koyarız. Hamuru kenarlarında

Hurmalı Kuşburnu Reçeli

Resim
Malzemeler: 2 kg kuşburnu 1 kg medine hurması 1 kase şeker (Şeker oranı tamamen size kalmış hatta eklemeyebilirsiniz bile ) Yapılışı: Kuşburnunu güzelce yıkayıp, tepelerinin yuvarlaklarını kesiyoruz ve üzerini 4 parmak geçecek kadar suda  haşlıyoruz. Hurmaları iyice yıkayıp, çekirdeklerini çıkarıyoruz ve haşlıyoruz. (Her ikisi de ayrı ayrı tencerelerde haşlanıyor) Kuşburnu marmelatını yaparken mutlaka lastik eldivenlerden kullanmalısınız. Yoksa kaşıntıdan duramazsınız :( Kuşburnunu önce büyük delikli süzgeçten daha sonra incecik beyaz tülbetten geçiriyoruz. İşin bu kısmı epey zaman alacak ve can sıkacaktır fakat mutlaka gerekli bir aşama tülbetten geçirme aşaması.  Hurmaları ise büyük delikli süzgeçten geçiriyoruz. İkisini bir büyük tencereye alıp, üzerine şeker ilavesi yapıyoruz. (Damak tadımıza göre oranı değişebilir) Birlikte kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz. (Gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz)  Afiyetler Olsun...