Kayıtlar

Temmuz, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bazlama Nasıl Yapılır

Resim
Malzemeler; 5 su bardağı un 1/2 paket yaşmaya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı dolusu tuz 2,5 su bardağına yakın ılık su (suyu kontrollü kullanmanızı öneririm, ilk kez yapacaklar için hamurun biraz katı olması daha kolay şekil vermeyi sağlar. Yapılışı; Mayaya bir kaşık şeker ekleyin, ılık su ile iyice ezin. 5 su bardağı un ekleyip, üzerine tuzu da ekleyin. Hamur yoğurun. İlk kez yapacaklara önerim, 1,5 su bardağı ılık su ile mayayı ezip, unu azar azar eklemek, sonra gerekirse bir bardak daha su ilave yapmaktır. Çünkü malum, hamur mayalanınca, daha da cıvıyacaktır. Hamurun üzerini kapatıp, iki katı oluncaya kadar mayalandırmaya alın. Hamurdan ben 6 bazlama çıkardım, yani hamuru altıya böldüm diyebilirim. Siz de benim gibi çok büyük bazlama yapmak istemiyorsanız, bu miktar yeterli olacaktır. Bir parça hamur alıp, biraz unla, yuvarlıyoruz, fazla da bastırmadan, örselemeden, sadece yuvarlayıp, masanın üzerine serdiğimiz temiz hamur bezimizin üzerine koyuyoruz. Ha

Müslili Sütlü Tatlı

Resim
Malzemeler; 1 paket sade puding tozu 3,5 su bardağı süt 1 paket sade kremşanti( ikililerden kullanacaksanız sadece bir paketini kullanıyoruz) kremşantiyi çırpmak için 1 su bardağı soğuk süt 5 kaşık müsli 1 tane muz 2 kaşık süt isteğe göre 1 tatlı kaşığı bal ( dolu olmasın) Yapılışı; Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz. Pudinge sütü ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Puding soğurken, bir tane muzu çatalla eziyoruz, 5 kaşık müsli ve isterseniz 1 tatlı kaşığına yakın bal ekliyoruz.(çok tatlı sevmiyorsanız bal eklemeyebilirsiniz) Müsliye 2 kaşık süt de ekleyip, muzla birlikte karıştırıyoruz. Soğuyan pudinge, çırptığımız kremşantiyi ekleyip, iyice homojen olana kadar çırpıyoruz. Kupların tabanına, 2-3 puding koyuyoruz. Üzerine, hazırladığımız müslili karışımdan tatlı kaşığıyla 2 tatlı kaşığı kadar küçük küçük toplar halinde koyuyoruz. Müslinin üzerine yine puding koyup, dolaba kaldırıyoruz.  Servis etmeden önce benim gibi, müsli ile de üzerini süsleye

Erişteli Mercimek Çorbası

Resim
Malzemeler; 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı erişte 1 adet kuru soğan 5 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça 1/2 tatlı kaşığı sebze çeşni nane, kırmızı pul biber 1 kaşık kadar tereyağ Yapılışı; Yeşil mercimeği, biraz tuzla haşlıyoruz. Mercimeği süzüp, tencereye kuru soğanı doğruyoruz. Soğan şeffaflaşınca, biraz salça ekliyoruz ve kavuruyoruz. Mercimeği ekleyip, 5 su bardağı su ekliyoruz. Tuz, nane, sebze çeşni ekleyip, kaynayıncaya kadar ocakta tutuyoruz. Mercimekler kaynayınca, içine 1 su bardağı erişte ekliyoruz. Erişteler de yumuşayınca, ocağın altını kapatıyoruz. Bir küçük tavada, bir kaşık tereyağı eritip, içine pul biber ekliyoruz. Pişirdiğimiz mercimeğin üzerine döküp,servis ediyoruz. Afiyet olsun... Not; Siz eğer daha sulu olsun istiyorsanız, sıcak su ilave edip bir iki tık kaynatabilirsiniz.

Yalancı Tremisu

Resim
Malzemeler; Kup başına bir adet kedidili (ben bu kadar tercih ettim fakat siz miktarı artırabilirsiniz) 1 paket muzlu puding tozu 3,5 su bardağı süt 1 paket sade kremşanti (ikili olanların sadece birini kullanıyoruz) kremşantiyi çırpmak için 1 subardağı soğuk süt kedidilini ıslatmak için; 1/2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı granül kahve, 1 yemek kaşığı şeker Üzeri için; kakao, muz, şekerlemeler Yapılışı; Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp, dolaba kaldırıyoruz. Muzlu pudingi 3,5su bardağı süt ile pişiriyoruz. Ilımaya alıyoruz. Puding epey ılınınca, (soğuya yakın olacak) çırptığımız kremşantiyi pudinge ekleyip 2-3 dakika kadar çırpıyoruz. 1/2 su bardağı süte, kahve ve şeker ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kuplara 2-3 kaşık kadar pudingden koyuyoruz. Kedidilini hazırladığımız kahveli süte batırıp, 3 parçaya ayırıyoruz. Pudingin üzerine yerleştiriyoruz.  Kupların en üstünü yeteri kadar pudingle doldurup, soğumaya alıyoruz. Servis yapmadan önce, üzerin

Kirazlı Uzun Pasta

Resim
Malzemeler; 2 paket sade kremşanti (ikili paket olanlardan bir paket) 2 su bardağı soğuk süt 10-12 adet kiraz 1 adet muz 1 paket finger bisküvi (siz isterseniz petibör kullanabilirsiniz) 1/2 çay bardağı damla çikolata 1/2 çay bardağı fındık  üzeri için; çikolata sosu Yapılışı; Kirazları yıkayıp, küçük küçük doğruyoruz. Muzu çatalla eziyoruz. Bisküviyi küçük küçük kırıyoruz.  Kremşantileri bir derince kaba alıyoruz, iki bardak soğuk süt ilave ediyoruz, blendırla çırpıyoruz. Üzerine kirazları, ezilmiş muzu, ve bisküvi kırıklarını ekleyip, şöyle bir karıştırıyoruz.  En son, damla çikolata ve fındık ekleyip bir daha karıştırıyoruz. Streç film serdiğimiz kalıbımıza kaşıkla baskırarak döküyoruz. Bastırıyoruz ki, arasında boşluk kalmasın.  Buzdolabında en az 3 saat kadar kalması gerekiyor. Servis yapmak için, streç filden tutun, servis kabına ters çeviriyoruz. Üzerine hazır çikolata sosu gezdirip, isteğe göre meyvelerle servis yapıyoruz. Afiyet olsun...