Elmalı Kurabiye
Mutlu haftalar sevgili dostlar,
Malzemeler;
- 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- aldığı kadar un
İç harcı için
- 5 adet elma
- 1 türk kahvesi fincanı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
üzeri için;
- pudra şekeri
Yapılışı;
- Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın)
- Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir)
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, fincan tabağı kadar açın. Açtığınız yuvarlak hamuru 4'e bölün. Her bir üçgen parçanın ortasına yukardan aşağıya doğru hazırladığınız elmalı harçtan koyun.
- Elmalı harcın kenarlarından itibaren 3 adet çizgi açın bıçakla. Ama kenarlarına kadar gitmesin, kenarları kesilmiş olmayacak.
- Bir kenarından kurabiyeyi sarmaya başlayın. En altındaki kısmını bıçakla kesip, tepsiye dizin.
- 170 derecede pişirin. Servis etmeden önce pudra şekeri serpebilirsiniz.Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder