HAŞHAŞLI DÜĞÜM ÇÖREK
Malzemeler: Hamuru İçin: 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 5,5 su bardağı un 2,5 su bardağı ılık su Hamuru tekrar yoğurmak için : 3 kaşık sıvıyağ Haşhaşı hazırlamak için: 125 gram kadar ezilmiş haşhaş 3-4 yemek kaşığı kadar sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kadar tuz Üzeri için : 1 yumurtanın sarısı Yapılışı: Un, tuz ve mayayı bir kasede karıştırıp, üzerine azar azar ılık su ilave ediyoruz. Bir taraftan da yoğurup, çok da katı olmayan bir hamur elde ediyoruz. Bu hamurun üzerini örtüp, mayalanmasını bekliyoruz. Diğer taraftan, haşhaşı bir kasede sıvıyağ ile ezip üzerine tuz da ekliyoruz. Su ilavesi yapmıyoruz. Hamurumuz gelince, 3 kaşık sıvıyağı azar azar elimize alıp, hamuru bu yağla tekrar yoğuruyoruz. İkinci kez hamuru mayalanması için üzerini örtüyoruz. Hamur tekrar mayalanıp kabarınca, 3 parçaya ayırıyoruz. Her bir parçayı yuvarlayıp, elimizle açıyoruz. (Oklava yada merdane kulllanmıyoruz.) Elimizle açarken, hazırladığımız haşhaşl