Kayıtlar

Mayıs, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Meyveli Kolay Pasta

Resim
Malzemeler: (fincan ölçüsü türk kahvesi fincanı iledir) Keki İçin: Baton kek kalıbı için: 2 yumurta 1,5 fincan sıvıyağ  1,5 fincan süt 1,5 fincan şeker 2 fincan + 1 kaşık un 1 yemek kaşığı kakao (tepeleme) 1 paket karabartma tozu  Kreması İçin: 1,5 su bardağı soğuk süt 1 kaşık yumuşak margarin 1 paket hazır pasta kreması (kutuda toz halinde olanlardan) Arası ve Süsleme İçin: 2 adet muz, bir küçük kase çilek, birkaç tane malta eriği (çekirdekleri çıkartılmış ve kabukları soyulmuş) Yada siz istediğiniz herhangi bir mevsim meyvesini kullanabilirsiniz. Yapılışı: Öncelikle kalıbımızı yağlıyoruz. Bir kasede yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvıyağ süt katıyoruz. Kakao, un ve kabartma tozunu karıştırıp bu karışıma ekliyoruz. Karıştırıp, yağlı tepsiye alıyoruz.  Önceden ısıtılmış, 180 derecede içini çekene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken, pasta kremasına sütü ekleyip çırpıcı ile iyice çırpıyoruz, margarini de ekleyip daha hızlı ayarda çır

Süt Kaymaklı Poğaça

Resim
 Malzemeler: 1 küçük kase süt kaymağı 1/su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı instant maya aldığı kadar un 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine) Üzeri için çörekotu Yapılışı: Süt kaymağı, yumurta beyazı, şeker,ılık su, sıvıyağ birlikte karıştırılır. Bir bardak unun içine, instant maya, ve tuz kartılıp birlikte sıvı karışıma katılır. Aldığı kadar un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur hazırlanır.  Hamur ılık ortamda bir saat mayalandırılır. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparırız. Yukardaki gibi şekil vererek, önce elimizle çubuk gibi açarız, sonra iki ucundan alıp, ortada birleştiririz.  Tepsiye dizip, üzerine çırpılmış yumurta sarısını süreriz ve isteğe göre çörekotu yada susam vs. serpip, 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişiririz. Afiyet Olsun...

İnegöl Köfte Tarifi

Resim
Malzemeler 500 gram dana kıyma (döşünden iki kere çekilmiş) 4 yemek kaşığı su yada soda 1/2 paket kabartma tozu,  kimyon,kekik,karabiber,tuz (aslında inegöl köftede kullanılmaz ama ben kullandım) 1orta boy kuru soğan 1/2 çay bardağı robotta çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu) Yapılışı:  Kıymanın içine bütün malzemeler katılır, soğan rendelenir ve 10 dakika yoğurulur. 10-15 dakika dinlendirilir. Köfteye şekli verilir, ve üzeri streçlenerek buzdolabına kaldırılır. En az 2 saat de böyle dinlendirilir. Makbul olanı, ızgarada yapılması olduğu halde ben tavada yaptım. Eğer tavada yapacaksanız, çok az sıvıyağ ile çevirerek pişirin. Afiyet Olsun...

Pancar Çorbası

Resim
Malzemeler: 3 adet kırmızı pancar 1 adet orta boy patates 1 büyük soğan 3 diş sarımsak 1/2 su bardağı süt 2 su bardağı etsuyu yada su 1/2 yemek kaşığı un sıvıyağ karabiber,kimyon,tuz isteğe göre üzerine kaşar rendesi Yapılışı: Soğanları küp küp doğrayıp, sıvıyağda kavuruyoruz. Pancarı ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp soğana ekliyoruz. Sarımsakları soyup doğrayıp onları ekliyoruz. Sebzelerin üzerine geçecek kadar su koyuyoruz. Bu suyu çekince bir kere daha üzerini geçecek kadar su koyup bu suyu da çekene kadar pişiriyoruz.  Sebzeleri robotta püre haline gelinceye kadar çekiyoruz. Tencereye, biraz sıvıyağ koyup, 1/2 kaşık un koyuyoruz, kavuruyoruz. Daha sonra sebze püresini tencereye ekliyoruz. 2 su bardağı etsuyu yada suyu koyup, karıştırıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.  Kaynayınca, baharatlarını, tuzunu ve ekliyoruz. Sütünü ekliyoruz, bir taşım kaynatıp, altını kapatıyoruz. Kaşarla servis yapıyoruz. Afiyet Olsun...