Kayıtlar

Mart, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kuru Kayısı Marmelatı

Resim
Malzemeler: 1 büyükçe kase kuru kayısı (yıkanıp küp küp doğranmış) 1 su bardağı şeker birkaç damla limon suyu isteğe göre 1 adet çubuk tarçın isteğe göre birkaç tane karanfil su Yapılışı:   Kayısılar tencereye alınıp, 5-6 su bardağı su ile haşlamaya başlanır. Suyu bittikçe birkaç bardak daha ekleyebilirsiniz. Su miktarı biraz da kayısıların çeşidine göre değişebiliyor. Kimisi daha yumuşak kimisi daha sert olabiliyor. Kayısılar, iyice yumuşayınca, robota alıp yüksek devirde püre haline gelinceye kadar çalıştırılır. Kayısı püresi tekrar tencereye alınıp, üzerine 1-2 su bardağı su koyulur (yine pürenin kıvamından yola çıkın su oranını belirlerken), 1 su bardağı şeker, bir kabuk tarçın atılıp, kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. İndirmeden birkaç dakika önce birkaç damla limon sıkılıp, bir iki fokurdatıp, ocaktan alınır. Sıcakken cam kavanoza alınır ve ters çevrilerek kapatılır. Yadaaa bizim gibi hemen tüketilmek için, bir kısmı kaseye alınır. Afiyet Olsun.

Soslu Tavuk Şiş

Resim
Malzemeler: 1 paket tavuk göğsü 1/2 türk kahvesi fincanı süt 1 büyükçe soğan 1 kaşık salça (ben köy salçası kullandım) 1-2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvıyağ kuru kekik, karabiber, kimyon, pul biber (yada istediğiniz farklı baharatlar) tuz çöp şişler (8-9 adet) Yapılışı: Tavuk göğsünü yıkayıp küp küp doğruyoruz. Soğanı, rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz,aynı şekilde sarımsağı da. Rendelediğimiz soğan ve sarımsağı süzgeç yada temiz bir tülbent yardımıyla suyunu süzüyoruz. Bu suyu tavuk etine ekliyoruz. Aynı şekilde süt, sıvıyağ, salça, tuz ve baharatları ekleyip üzerini streçle kaplıyoruz. Buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz. Çöp şişlere çok sıkı olmayacak şekilde göğüs etlerini geçiyoruz. Çok az sıvıyağ katılmış genişçe bir tavaya alıp, tavanın ağzını kapalı tutup, şişleri ters yüz ederek pişiriyoruz. (Kapağının kapatmamızın sebebi hem daha yumuşak pişmesi hem de yağının ocağa fazla sıçramasını önlemek) İstediğimiz şekilde servis yapıp sıcak tüketiy